LYSITHEA
Nyheter

SAFE møter Norsk Industri onsdag

10.04.12 av Kjell Terje Skrunes
SAFEs forhandlingsutvalg for ISO-fagene samles i ettermiddag i Oslo for å legge strategi for de videre forhandlingene på Verkstedoverenskomsten. I morgen møter utvalget forhandlingsmotpart Norsk Industri.

Dette er et resultat av at YS og NHO før påske inngikk avtale om at KIS-bedriftene Beerenberg, BIS-industrier, Kaefer og Norisol skulle overføres fra Fellesoverenskomsten for Byggfag (FOB) til Verkstedoverenskomsten (VO).

Samtidig ble det avklart at Parat, som er part i VO, godtar at det er SAFE som skal ivareta sine medlemmer innen ISO-bedriftene i årets forhandlinger på VO.  Det betyr at SAFE har streikerett dersom forhandlinger/mekling ikke gir enighet mellom partene.

- På møtet med Norsk Industri i morgen får SAFEs forhandlingsutvalg en full gjennomgang og status for VO-oppgjøret så langt. Det vesentlige for våre medlemmer er at  SAFE, selv om vi kom i posisjon midt i løpet, har reelle og parallelle forhandlinger i VO-oppgjøret på lik linje med Fellesforbundet. Vi har også avklart med Riksmeklingsmannen løpet videre, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

Hun er svært glad for at det lyktes å få ISO-fagene over på ny overenskomst.

- Det er ingen tvil om at SAFE er i en bedre posisjon til å få bedret ISO-arbeidernes lønns- og arbeidsvilkår gjennom å være reell forhandlingspart på VO, sier Rysst som ser fram til krevende og spennende forhandlinger/mekling.