LYSITHEA
Nyheter

Ung vri på møtemiddag

12.08.11 av Kjell Terje Skrunes
Ung-utvalget i SAFE var fredag 11. august i møte på SAFE-huset, og lot seg inspirere av sommerværet til å stå for vått og tørt selv: Grilling i hagen!


Magne Nielsen Aarvåg og Elisabet Løvaas stor for cateringen under møtet i SAFE-Ung.

 - Møtet forteller meg at den entusiasmen vi hadde på Ung-seminaret på Geilo i vinter er tatt vare på og forsterket. Det er et kjempestort engasjement i denne gjengen, sier leder i SAFE-Ung, Elisabet Løvaas.

Hun har hatt lange møtedager i Stavanger denne uken, først todagers møte i forbundsstyret der hun er observatør, og så endagsmøte i Ung-utvalget.

  - Vi har hovedfokus på å få på plass en handlings- og strategiplan for SAFE Ung for tiden. Dette ble det arbeidet mye med på dette møtet, og vi tar sikte på at denne planen kan legges fram og vedtas på det neste møtet i Ung-utvalget  i oktober, forteller Løvaas.

Ett av punktene der blir sannsynligvis en opptrapping av skolering i SAFE-Ung-regi. - Vi ser på mulighetene til å ha to årlige seminarer, ett i vinterhalvåret og ett i sommerhalvåret. Vi ser også på alternativer til Geilo, selv om Geilo fortsatt er aktuelt videre. Seminarene vil uansett ha samme hovedfokus som før, nemlig opplæring i tillitsvalgtarbeid og ikke minst knytte kontakter på tvers av arbeidsplasser, sier Løvaas.

Det er også et mål å styrke båndene til YS-Ung, og SAFEs representant der, Kristian Scrase Næss, har som mål å få til et fruktbart samarbeid også den veien.

 - Det er mye kunnskap i YS-systemet, så å utnytte de ressursene som finnes der er naturlig, sier en optimistisk Elisabet Løvaas.