LYSITHEA
Nyheter

Tariffkonferansen: Rettferdige krav og tøffe forhandlinger

08.02.12 av Kjell Terje Skrunes
- To gode og arbeidsfylte dager med klare prioriteringer og høyt motiverte klubber. Slik oppsummerer Hilde-Marit Rysst og Roy Aleksandersen årets tariffkonferanse som ble avsluttet i Stavanger onsdag ettermiddag.

Ingen av de to legger skjul på at årets tariffoppgjør på de ulike avtaleområdene vil by på tøffe utfordringer, men tariffkonferansen var en manifestasjon av at SAFE er både godt forbredt og utrustet for å hente anstendige resultater.

- Ja, definitivt. På konferansen har vi både arbeidet med å prioritere krav og samle rekkene, så forutsetningene for å komme ut av vårens tariffoppgjør med gjennomslag for våre krav bør være gode. Det er høy aktivitet i vår bransje, og selskapene tjener mye penger. Den optimismen som preger bransjen gjenspeiles selvsagt også i våre medlemmers forventninger til dette oppgjøret. Våre krav vil være rettferdige og gjennomslag for dem vil gi arbeidsgiverne fortsatt høyt kompetente og motiverte arbeidstakere, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

Tariffansvarlig og 1. nestleder, Roy Aleksandersen,  mener tariffkonferansen er en svært viktig arena, ikke minst for å mobilisere organisasjonen inn mot forhandlinger og eventuelle meklinger. - Årets konferanse forteller meg at vi er der vi skal være, at rekkene er godt sluttet og at våre krav er godt underbygget, sier Aleksandersen.

Rysst og Alekandersen noterte seg rådene fra De Facto-forsker Roar Eilertsen som på konferansens første dag slo fast at lønnsveksten i Norge de siste ti årene har gått i takt med den økte verdiskapningen.

 - Det er både riktig og viktig at arbeidstakere tar sin del av verdiskapningen, og dermed bidrar til kjøpekraft blant vanlige folk. Dersom kjøpekraften avtar, kan vi fort se samme utvikling her hjemme som det vi nå ser i Europa, der arbeidsgiverne har tatt mesteparten, sier Aleksandersen.