LYSITHEA
Nyheter

Streiken fortsetter: - Hold fingrene fra fatet, Bjurstrøm!

08.07.12 av Kjell Terje Skrunes
Til tross for forhandlinger natten gjennom ble det nytt brudd i den ekstraordinære mekling mellom de streikende oljearbeiderne og arbeidsgiverne i oljesektoren. Streiken fortsetter derfor på dagens nivå.

Forbundslederne Leif Sande og Hilde-Marit Rysst i Industri Energi og SAFE aviser at det er noen som helst grunn for regjeringen å innføre tvungen lønnsnemnd.

- Denne konflikten må arbeidsgiverne ta ansvaret for. Det mest riktige og rettferdige er at oljeselskapene må ta konsekvensene av sin egen dumhet når de selv kjører full lockout.

- Hold fingrene fra fatet, Bjurstrøm. La dem svette noen dager. Da vil de ta til fornuften i løpet av kort tid, er Leif Sande og Hilde-Marit Ryssts klare oppfordring til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

- Vi har lagt godviljen til og snudd en hver stein for å finne løsninger, men arbeidsgiverne har samme steile holdning om å kutte i de ansattes tilleggspensjon, samtidig som ledelsen i oljeselskapene beholder sine gullkantede pensjoner fra 62 år, sier Sande og Rysst.

Forsvarer streikeretten!
Tvungen lønnsnemnd i denne streiken vil være et svik mot den frie forhandlingsretten. For få dager siden kringkastet arbeidsminister Hanne Bjurstrøm at hun ønsker å forsvare streikeretten. Da bør hun ha is i magen nå også.

- Vi har holdt streiken på et absolutt minimum hele tiden. Streikeretten har gjennom historien sikret alle arbeidstakere i Norge helgefri, fem uker ferie, overtidsbetaling, oppsigelsesvern med mer. Det er derfor feigt og tafatt av OLF å spekulere i tvungen lønnsnemnd for å slippe unna en lovlig streik og en demokratisk konflikt, sier Sande og Rysst.

Ingen gasskrise
- Det oppstår overhode heller ingen energikrise i Europa om norsk eksport av olje og gass stopper opp noen sommeruker, samstemmer Sande og Rysst.