LYSITHEA
Nyheter

Kalt inn til Riksmekleren kl. 15 i dag

04.07.12 av Kjell Terje Skrunes
Forhandlingslederne for de streikende offshoreansatte på sokkelavtalene og motpartene i OLF er i dag kalt inn til Riksmekleren i Oslo klokken 15.00, for å se på mulighetene for å finne en løsning på den pågående streiken.

- Det viktigste for oss er å se om arbeidsgiverne er villige til å finne en løsning på pensjonsspørsmålet, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi og Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i Safe.

Industri Energi og SAFE gikk ut i streik etter at meklingen 22. og 23. juni med OLF ikke førte fram. 610 organiserte i de to forbundene ble tatt ut i streik fra morgenen søndag 24. juni.   - Vi finner oss ikke i at arbeidsgiverne raner oss for pensjonen vår. Derfor streiker vi, sa forbundslederne Leif Sande og Hilde-Marit Rysst.

Bakgrunnen for konflikten er at ledelsen i oljeselskapene på administrativt og ensidig har bestemt å kutte i de ansattes tilleggspensjon ved avgang 62 år.

Dette handler om tillegget på toppen av AFP som de ansattes organisasjoner fikk på plass i forbindelse med tariffoppgjøret i 1998, for å bidra til en verdig og forutsigbar økonomi ved avgang for slitne ansatte. Et slikt tillegg finnes i landindustri og også i vårt største avtaleområde offshore med Norges Rederiforbund. Et slikt tillegg er også i tråd med nytt pensjonssystem.

- Det er arrogant å trumfe gjennom endring i fremforhandlede ordninger over hodene på de ansatte, samstemte forbundsleder Leif Sande i Industri Energi og Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i Safe.

Forbundenes nettsteder vil oppdateres straks det foreligger noe å formidle fra møtet hos Riksmekleren.