LYSITHEA
NYHETER

I holmgang om oljenæringen med Ulltveit-Moe på NRKs Ukeslutt

27.07.15 av Kjell Terje Skrunes
SAFE-tillitsvalgt og elektriker på Kristin-plattformen, Idar Martin Herland, var lørdag i debatt med investor Jens Ulltveit-Moe i NRKs ukeslutt. Herland vil ha slutt på nedsnakkingen av oljeindustrien her i landet.

Bakgrunnen for debatten var et leserinnlegg i Dagbladet som Herland skrev. Der gikk han i rette med Dagblad-journalist Aksel Braanen Sterri som i en kommentarstilte seg på Ulltveit-Moes side i synet om å bygge ned oljeindustrien til fordel for nye vekstbransjer.

Ulltveit-Moe vil la oljejobbene ryke og heller satse på grønne arbeidsplasser, og vil ha slutt på statlige investeringer til oljeindustrien.

”Aksel Braanen Sterri mener at det offentlige ikke lenger trenger å støtte den oppblåste oljenæringa. Støtte? La meg si det slik, AS Norge sitter på den berømte greina. Som et samlet norsk pressekorps gjør sitt beste for å sage av!

Hvem skal betale pressestøtten om det blir slutt på oljepengene? Jens Ulltveit-Moe, Kjell Inge Røkke og Eivind Reiten? De kommer nok til å klare seg økonomisk, men at det kommer fellesskapet til gode, kan vi glemme. Artikkelforfatteren setter seg i fanget på Ulltveit-Moe, og mener vi skal "la oljejobbene ryke". Og ikke nok med det. De skal starte å produsere hjelpemidler til eldre!

Geologer, reservoar ingeniører, tilkomstteknikere, drillere, roughnecker, driftselektrikere og stillasarbeidere, skal altså stille kompetansen sin til rådighet, for å produsere hjelpemidler til eldre! Er det bare jeg som får hikke av slik idioti?”, skriver Herland.

Du kan lese Sterris kommentar HER

og Herlands leserbrev HER

Debatten i NRK Ukeslutt mellom Herland og Ulltveit-Moe kan du høre HER (Klikk på "Krisa i oljeindustrien")